De eerste zaailingen komen op!

We zaaien ondertussen gewoon door in de moestuin. Het is nog wat koud en daardoor wachten vele mede moestuiniers nog af, maar onze zaailingen komen al op. De reuze radijs groeit al goed en de knoflook gaat ook lekker. Verder gaat het uiteraard wat langzamer dan als de temperaturen wat warmer zijn maar ik ben positief. Het gaat een heerlijke oogst worden. 

Laatst heb ik van mijn nicht nog extra aardbeienplantjes gekregen. We hebben nu drie bakken met aardbeien, dat wordt jam maken van de zomer. Ook hebben we nu naast onze witte framboos, een gele framboos gekregen en een wijnbes. Ik ben heel benieuwd hoe ze smaken. 

Het is nu ook half april en dat betekent dat er ook weer nieuwe soorten gezaaid kunnen worden. Gister zijn we gelijk aan de slag gegaan en hebben we weer wat plekjes in onze bakken gevuld. Ik geloof dat we nu op de helft van onze capaciteit zitten qua vulling dus er kan nog veel meer geplant en gezaaid worden, maar daar ben ik nu nog wat terughoudender in. Ik moet het ook allemaal bij kunnen houden met dagelijks onderhoud en uiteindelijk het op kunnen eten.

De instelling van dit seizoen: We zien wel wat het wordt. Als het niks is halen we het er uit en planten we iets nieuws. Als het wel wat wordt: Fantastisch! Het is in ieder geval een plek waar ik kan genieten van de rust en stilte, terwijl ik mijn handen vuil maak en mijn gedachten op een rijtje zet. Het is een geweldige manier om te ontspannen en de natuurlijke wereld om ons heen te waarderen.

Als je me zoekt, ik ga de tuin nog even water geven. 

Creatieve groet, 

Sanne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *