Samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheid kan leiden tot een reeks negatieve effecten op de gezondheid en het welzijn van een persoon, en het is daarom belangrijk om eenzaamheid te voorkomen en te verminderen.

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat maar liefst 43% van de volwassen Nederlanders zich eenzaam voelt. Dit betekent dat bijna de helft van de bevolking zich in meer of mindere mate alleen voelt. Voor ouderen (75+) ligt dit percentage nog hoger, namelijk 53%. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, vooral gezien de vergrijzing in Nederland.

Om bij te dragen aan het bestrijden van eenzaamheid, stuur ik bij elke bestelling die geplaatst wordt in mijn webshop een handgeschreven kaart naar iemand die dit kan gebruiken. Alleen samen kunnen we deze uitdaging aangaan en eenzaamheid verminderen. Alle kaarten zijn uniek en met de hand gemaakt, net zoals de producten die ik aanbied in mijn webshop.

Ik hoop hiermee een steentje bij te dragen aan het bestrijden van eenzaamheid en wil mensen aanmoedigen om met mij mee te werken in deze strijd. Laten we samen een wereld creëren waarin niemand zich alleen hoeft te voelen.

Creatieve groet, 

Sanne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *