Bewuster Leven

Ben jij ook uitgeput van het eindeloze rennen en racen in het leven? Verlang je naar meer rust, meer genot en het vermogen om te vertragen in deze wereld die al zo snel lijkt te gaan? Als dat het geval is, dan ben je hier aan het juiste adres. Sta me toe om je kleine tips te geven naar een leven van bewuste vertraging, waarin je echt kunt genieten van het hier en nu, zonder te wachten tot je met pensioen gaat.

In onze moderne samenleving worden we vaak meegesleurd in de hectiek van het dagelijkse bestaan. We rennen van de ene verplichting naar de andere, zonder de tijd te nemen om te ademen en te genieten van de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Maar wat als ik je vertelde dat het mogelijk is om de controle terug te nemen, te vertragen en bewust te leven?

Hoe kan ik je helpen?

Een van de meest fascinerende manieren om te vertragen is door in contact te komen met je innerlijke creativiteit. String-art is hier een voorbeeld van. Terwijl je draden zorgvuldig rond spijkers wikkelt om prachtige patronen en afbeeldingen te creëren, merk je al snel dat je volledig opgaat in het moment. De eenvoudige handeling van het plaatsen van elke draad vereist aandacht en focus, waardoor je gedachten tot rust komen en je kunt genieten van het creatieve proces.

Verder deel ik hier graag enkele inspirerende bronnen met je, waaronder boeken, artikelen en podcasts, die mijn afgelopen jaar hebben verrijkt. Deze bronnen hebben mij geholpen om nieuwe inzichten te verwerven, mijn perspectief te verbreden en persoonlijke groei te stimuleren. Neem tot je wat voor jou bruikbaar is en laat achter wat niet resoneert.

Onze levensreis is uniek, en deze bronnen kunnen dienen als gidsen op jouw pad van groei en inspiratie. Laten we samen ontdekken en leren, wetende dat elk stukje wijsheid dat we verzamelen ons dichter brengt bij de beste versie van onszelf. Veel lees-, luister- en ontdekkingsplezier!

Meest recente blogs

Blijf adem halen

Het regelmatig beoefenen van ademhalingsoefeningen kan een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijkse routine om je algehele welzijn te verbeteren en stress te verminderen. Het is belangrijk op te merken dat er verschillende soorten ademhalingsoefeningen zijn, dus het kan nuttig zijn om verschillende technieken te verkennen en degene te kiezen die het beste bij je past.

Hier zijn de top 10 voordelen die je kunt ervaren na het doen van een ademhalingsoefening. Het is belangrijk op te merken dat verschillende ademhalingstechnieken ook verschillende effecten kunnen hebben.

  1. Stressvermindering 

  2. Angstbeheersing

  3. Verbeterde concentratie

  4. Betere slaap

  5. Emotieregulatie

  6. Lagere bloeddruk

  7. Verbeterde longfunctie

  8. Spijsverteringsondersteuning

  9. Pijnverlichting

  10. Verhoogde energie

Op platforms zoals YouTube en Spotify zijn tal van ademhalingsoefeningen beschikbaar. Probeer enkele uit en ontdek welke bij jou het beste past. Overweeg welk van de bovengenoemde 10 voordelen je het meest aanspreekt en gebruik dat als leidraad bij het kiezen van een geschikte oefening voor jouw behoeften en comfort.

De inspirerende boeken die ik gelezen heb

Hier is een kleine lijst van boeken die ik het afgelopen tijd heb gelezen en die me enorm hebben geïnspireerd. Ik hoop dat ze ook jou zullen inspireren.

Over de Kop – Brankele Frank

Je bent wat je doet – Roos Vonk

Gefeliciteerd met je burn-out – Marina Schriek

Het emotionele DNA – Pierre Capel

The more of less – Joshua Becker

Clutterfree with kids – Joshua Becker

Think and grow rich – Napoleon Hill

Alles wat overblijft – The Minimalists

De kracht van Acceptatie – Ashley Davis Bush

Wat dacht je van een moestuin?

Het hoeft helemaal niet groot te zijn, het kan zelfs op een stukje van 30 bij 30 cm. Gewoon iets kleins waarbij je je handen in de grond steekt en letterlijk even kunt aarden.

Ik heb enorm genoten van mijn moestuin dit jaar. Het is ook echt een geweldige manier om tot rust te komen. En als je dan de oogst binnenhaalt en er een volledige maaltijd van kunt maken, geeft dat een geweldig gevoel van trots. 

Zoals eerder gezegd, kun je je moestuin zo groot of klein maken als je wilt. Zelfs op een stukje ter grootte van een stoeptegel kun je al 16 wortels, 2 aardappelplanten, 8 bonenplantjes of 4 mini kropsla laten groeien. Hoe fantastisch is dat?